ENERGETISCHE BEHANDELINGEN

Geschikt bij klachten als:
vermoeidheid, piekeren, overprikkeling (wat zich kan uiten in snel boos zijn of juist zich terugtrekken), autisme, ADHD, faalangst, slaapproblemen, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen hebben, stress, somberheid, buikpijn, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Alles wat leeft bestaat uit energie. De energie stroomt in een lichaam door meridianen. Als een kind gezond is en hij zit goed in zijn vel, dan stroomt de energie door zijn lichaam en neemt het de energie op die het nodig heeft en laat het los wat niet nodig is. Energie stagneert door vervelende ervaringen of door een negatieve manier van denken. Energie stagneert ook door lichamelijke klachten. 
 

Door middel van de behandelingen voeg ik energie toe en wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam versterkt. Je voelt je vitaler en sterker. Dit doe ik door mijn handen op het lichaam te leggen of boven het lichaam te houden. Ik voel waar te weinig energie is en waar te veel is. Waar te veel is, neem ik weg. Blokkades verdwijnen.

DSC_4580_small

CRANIO SACRAAL HOLISTIK

Ik pas elementen toe uit de klassieke Cranio sacraal therapie. Deze therapie is ontstaan vanuit de osteopathie.

Het cranio sacraal ritme wordt algemeen beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel.  Aangezien het zenuwstelsel de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt beïnvloedt, is het cranio sacraal ritme, naast de ademhaling en hartslag, de derde vitale levensfunctie van het lichaam: the breath of life. 

Het cranio-sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat tussen de hersenen en het ruggenmerg vloeit. Door een pompsysteem binnenin de hersenen, vloeit het hersenvocht in dit systeem in golfbewegingen, welke door het bindweefsel doorgegeven wordt en daardoor overal in het lichaam voelbaar is. Omdat de hersenen omgeven worden door de schedel (cranium) en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen (sacrum) vloeit, heet dit ritme het cranio-sacrale ritme.

Het ontstaan van klachten kan voortkomen uit zowel fysieke als emotionele oorzaken. Denk aan een moeilijke geboorte, een valpartij. Ook heftige emoties kunnen pijn (klachten) veroorzaken. In beide gevallen is er een soort kristallisering in het bindweefsel wat het cranio sacrale ritme verhindert om goed te kunnen stromen.


Met mijn handen voel ik waar het ritme minder goed stroomt en beweegt. Door gebruik te maken van zachte technieken krijgt het lichaam de kans spanningen los te laten. Met mijn handen vraag ik het lichaam terug te gaan naar de oorspronkelijke staat van zijn, het zelfherstellend vermogen wordt bevorderd.

Kinderen (en volwassenen) ervaren door de behandeling een diepe ontspanning, lichamelijke klachten worden minder. Omdat deze behandeling sterk inwerkt op het zenuwstelsel, ontstaat ontspanning. Hierbij kan het tot enkele dagen na de behandeling voorkomen dat er nog spanningen los komen en dat je kind ontlaadt door bijvoorbeeld te huilen. De behandeling is ook geschikt voor baby’s.

Cranio Sacraal Holistik is geschikt bij klachten als:

– vermoeidheid
– burn-out klachten
– rug-nek-schouderklachten
– voorkeurshouding baby
– veel huilen of onrust bij baby
– oorsuizen
– migraine/hoofdpijn
– onverklaarbare buikpijn